Известие

Collapse
No announcement yet.

Общи приказки 166

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Пичове, иконата на таблото КЛЮЧ-"CODE" не изгасва,и не мога да запала колата.Върти и не пали.На 3,4 път изгасва ключа и вс си е ок.На какво се дължи тая простотия.

Comment

• Първоначално публикувано от CHEFO666 Покажи съобщение
      Пичове, иконата на таблото КЛЮЧ-"CODE" не изгасва,и не мога да запала колата.Върти и не пали.На 3,4 път изгасва ключа и вс си е ок.На какво се дължи тая простотия.
      имобилайзера ти се ебава може да е от доста неща или е ринга около ключалката или е кабела към синята кутия или е синята кутия ! имах такъв проблем с размърдане на ключа след като го вкарам се оправяше и след време се оправи от самосебеси
      Историята започва с това че Хенри Форд свалял шапката си когато виждал да минава Alfa Romeo

Comment

• На първо време сваляш кората под волана и в дясно към ИЦС-а ще видиш кутийката на имобилайзера,проверяваш всички връзки и пръскаш с контактен спрей буксата,повечето пъти след такава интервенция всичко си идва на мястото.

Comment

• Мда.там беше проблема.благодарско.Друг въпрос,на всички ли 166 фабричната аларма е адцки ТИХА,или само при мен е ?

Comment

• Така е,не е само при теб

Comment

• Първоначално публикувано от Bobiuzunov Покажи съобщение
              Така е,не е само при теб
              е какъв е смисъла от тая аларма конкретно...тя са не чува ако ще да е озвочат 500 киловата апаратура

Comment

• Първоначално публикувано от D22DJ Покажи съобщение
                Колеги, ако на човека му показва 250 единици дебитомера на 2-ка мотор, не е ли най-правилно, да намери първо за това причината?
                А според теб каква може да е тя ?
                Алфа...всичко друго е компромис!
                http://www.youtube.com/watch?v=Pb1bhrof2PQ
                Алфа Ромео 166 2.0 T.S. -99 - бившата
                Алфа Ромео 166 2.4 JTD face - 2004 - настояща

Comment

• Кажи каква марка дебитомер си купил, нов или втора употреба. Може да опиташ най-елементарна смяна с такъв от работещ автомобил, както и да провериш да не смуче въздух след дебитомера. Цигарките вършат работа ако си пушач в случая.

P.S.Ти пробва ли да я караш само на бензин?

Alfa Romeo 147 Selespeed - Landi Renzo Omegas -full decat - chipped by Extreme

Comment

• BOSH, чисто нов няма и година. Убеден съм, че не смуче въздух - маркуча е нов, остава да проверя някъде след клапата. Но ако го прави ще е постоянно и колата няма да върви никога както трябва, а тя го прави когато си иска. И странното е, че го прави когато си иска. Бяс ме хваща направо. И при сменяне на предавките и подаване на газ веднага например от втора на трета най-осезателно се получава едно заглъхване все едно двигателя се задавя. Когато така не върви и потеглянето е малко кофти направо си забива муцуната.

А за бензина още я карам само на бензин вече 500км и повече даже...промяна няма.
                    Last edited by Tasho; d.m.y г., 04:36.

Comment

• Няма и да има, ама така е като не четеш какво ти пишат хората.

Comment

• Първоначално публикувано от Tasho Покажи съобщение
                        BOSH, чисто нов няма и година. Убеден съм, че не смуче въздух - маркуча е нов, остава да проверя някъде след клапата. Но ако го прави ще е постоянно и колата няма да върви никога както трябва, а тя го прави когато си иска. И странното е, че го прави когато си иска. Бяс ме хваща направо. И при сменяне на предавките и подаване на газ веднага например от втора на трета най-осезателно се получава едно заглъхване все едно двигателя се задавя. Когато така не върви и потеглянето е малко кофти направо си забива муцуната.

А за бензина още я карам само на бензин вече 500км и повече даже...промяна няма.
                        Колега, изръчкай я на втора или още по-добре на 3-та до 6500 оборота и виж тогава дали ще се вдигне повече дебита? Трябва да покаже около 400 кг/ч, даже малко над 400.
                        '05 166 V6
                        '98 156 2.0 TS ex ...

Comment

BOSH, чисто нов няма и година. Убеден съм, че не смуче въздух - маркуча е нов, остава да проверя някъде след клапата. Но ако го прави ще е постоянно и колата няма да върви никога както трябва, а тя го прави когато си иска. И странното е, че го прави когато си иска. Бяс ме хваща направо. И при сменяне на предавките и подаване на газ веднага например от втора на трета най-осезателно се получава едно заглъхване все едно двигателя се задавя. Когато така не върви и потеглянето е малко кофти направо си забива муцуната.

Извинявяй колега, аз не разбрах, на LPG няма този проблем с глъхненето така ли?
                          Иначе, дросела чист ли е?
                          Щом имаш възможност да гледаш бензиновото ЕКУ, адаптациите му в какви параметри са?

Иначе пак казвам, тези стойности които казваш показва дебитомера са супер ниски. Както каза колегата по-горе виж в движение на 2/3 скорост и макс обороти какво ще ти покаже, за да елиминираш едно по-едно нещата.

Comment

• Чист е дросела и на газ не глъхне сутрин като прехвърли. Но и на газ върви както и при бензин когато и е кеф. Утре ще видя параметрите на адапциите - FRA и TRA ли бяха?

Comment

• Мда, нещо такова, аз ги гледам на телефон и ми ги изписваше по друг начин.

Comment

Чист е дросела и на газ не глъхне сутрин като прехвърли. Но и на газ върви както и при бензин когато и е кеф. Утре ще видя параметрите на адапциите - FRA и TRA ли бяха?
                                имам един дебитомер които на прекъсвач не отчита повече от 500 кг.Не е за 2.0 а за моята кола ,но за тест ще свърши работа и можем да пробваме.Така ще разбереш дали дебитомера е причината.Звънкай ако има нужда от помощ.
                                До тук, два фиата,алфа жулиета,алфа 164 2.0 ТС,две капи 2.0.5.20V.Сега отново на старата любов алфа-този път 166 2.5 v6

Comment

Working...
                                X